Активисти на „Изправи се България“, майките от „Системата ни убива“ и ПП Мир раздадоха на депутатите копия на изборни протоколи с множество задрасквания, корекции, преправяния при влизането на народните представители в сградата на Народното събрание. Това стана преди гласуването на първо четене на промените в Изборния кодекс, предвиждащи връщане на хартиеното гласуване, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на платформата.
По този повод лидерът на Изправи се България Мая Манолова заяви: „Противопоставяме се на позорния опит да бъдат върнати хартиените бюлетини. Това би означавало манипулация на изборите и кражба на гласове. ГЕРБ ДПС и партията на Нинова не могат да печелят избори по друг начин. Затова връщат хартията, за да влязат в следващото Народно събрание през задния вход.“
По думите на Манолова този парламент ще остане в историята като най-зловредния парламент, защото гласува износ на оръжие, хартиената бюлетина и връща статуквото. Според лидера на „Изправи се България“ коалицията, която връща статуквото си избра и председател на парламента и така статуквото се връща със съдействието на хартиената коалиция.
„12 години ГЕРБ така печели избори – с шалшифицирани протоколи. Сега и Нинова е решила да печели избори по този начин. За ДПС е ясно.
Пълен позор за депутатите, които за краткия живот на парламента няма да направят нищо за хората, а ще направят така, че да се крадат гласове и да се манипулират изборите.“ – не спести критиката си Мая Манолова. Тя предупреди, че партиите в парламента нямат намерение да правят правителство, нито да се занимават с проблемите на хората – доходите, сметки, поскъпването на живота. Интересува ги Изборния кодекс, който е точка №1 в тяхната програма и връщането на хартиената бюлетина. Според Манолова това е тържество за брокерите на старите партии от ГЕРБ и ДПС и като техен флагман се присъединяват вносителите начело с Нинова.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.