Юношите на СУ „Димитър Благоев“ златни медалисти в Първи волейболен турнир по НП „Заедно в изкуството и спорта“, съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.

На 23 и 24 юни в Свищов се проведе Първи волейболен турнир по Национална програма „Заедно в изкуствата и спорта“, организиран от СУ „Димитър Благоев“. В него взеха участие 7 отбора от 4 училища – училището организатор, СУ „Св. св. Кирил и Методии“ – гр. Козлодуй, СУ „Отец Паисий“ – гр. Куклен и СУ „Димчо Дебелянов“ – гр. Белене.

Турнирът беше открит от Владо Николов. Гост на откриването бе и кметът Генчо Генчев. Двамата направиха кратко разиграване, докато отборите загряват.

Надпреварата се проведе в два дни, като регламента беше – при три отбора се играе по система всеки срещу всеки (девойки). При четири отбора –  по два отбора в две групи (юноши). Победителите от двете групи играха за първо и второ място. Всяка среща се игра 2 от 3 гейма като на финала се насладихме на два зрелищни тайбрека.

След два дни много оспорвани битки класирането изглежда така:
Юноши:
I-во място – СУ „Димитър Благоев“;
II – ро място – СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Козлодуй;
III –то място – СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене;
IV – то място – СУ „Отец Паисий“ –Куклен
Девойки:
I-во място – СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Козлодуй;
II – ро място – СУ „Димитър Благоев“;
III – то място -СУ „Димчо Дебелянов“ – Белене.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.