Утре, 5 декември от 14.00ч. , площад ‘’Независимост’’1(Триъгълника на властта) Национална гражданска инициатива „Системата ни УБИВА“ внася България да не бъде въвличана във военен конфликт. Това съобщиха за Актуално Свищов от гражданската инициатива.
Събраните 5000 подписа ще бъдат внесени от НГИ ”Майки срещу войната”, които са събирани в периода 11.11-30.11.2022г. Те са в подкрепа на двете основни искания:
– България да не бъде въвличана във военен конфликт
– Да се положат всички усилия за мирен дипломатически изход от конфронтацията и България да не бъде плъзгана по наклона на войната с въоръжаване на страните във конфликта и износ на оръжия.
Инициатори на инициативата са майките на деца с увреждания от НГИ „Системата ни убива” заедно с: Елена Йончева-член на ЕП; Анна Заркова – журналист; д-р Цветеслава Гълъбова – директор на Националната психиатрична болница; Албина Анева-адвокат, както и много други известни жени и майки.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.