Влакова катастрофа е станала около 16:40 ч. на Централна гара – София, съобщиха от пресцентъра на МВР за „Хоризонт“, предаде БНР.

Имало е удар между две композиции по време на маневри в района на гарата.

Леко пострадали са две жени.

Заради инцидента има закъснения на редица влакове в Централна гара.

Към момента се изясняват причините за инцидента.

Заради продължаващата модернизация на Централна гара скоростта на композициите там е ограничена до 25 километра в час. Затова и сблъсъкът между влака и локомотива не е бил с висока скорост, която да предизвика по-сериозни последици, припомня Дир.бг.

От сайта на БДЖ „Пътнически превози“ става ясно, че бързите влакове София-Бургас и София-Пловдив престояват на гарата заради инцидента. Влакът за Пловдив е трябвало да потегли в 16.20 ч., а влакът за Бургас – в 16.40 ч.

От 7 май проектът за развитие и модернизация на железопътен възел София навлезе в нов етап на изпълнение. Започна демонтирането на седем коловоза и контактна мрежа, като в района на гарата се извършват активни строителни дейности с тежка механизация. Ремонтът наложи за следващите 15 месеца пътниците за Мездра, Видин, Варна и Русе да не могат да използват Централна гара-София, за да се качат на влакове за Северна България.

Композициите по северното направление приключват и започват движението си в и от жп гара София-Север.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.