Двама машинисти и шофьор на ТИР загинаха при тежка катастрофа на неохраняем жп прелез край гара Орешец по линията Видин-София, съобщиха за Dir.bg от БДЖ.
Сигналът за инцидента е подаден в 13.35 часа на тел. 112. На мястото работят екипи на полицията, пожарната и Спешна помощ.
Прелезът е бил с включена светлинна и звукова сигнализация, но въпреки това водачът на ТИР-а е преминал и е последвал сблъсъкът, при който първият вагон от композицията е дерайлирал.
Двамата загинали машинисти са от Локомотивното депо в Мездра.
Има ранени хора, като по информация на БДЖ във влака №7623 (Видин-София), който е тръгнал от крайдунавския град в 12.25 часа, са пътували 60 души.
Камионът бил пълен с натрошени камъни (фракция) за новостроящия се високоскоростен път София – Видин.
Движението между гарите Димово и Орешец е преустановено. В участъка гара Видин – гара Дреновец ще бъдат осигурени автобуси за превоз на пътниците. Влакът ще продължи своето движение след приключване на следствените действия и разчистване на железния път, уточняват от БДЖ.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.