„Не за първи път се правят опити за агресивна политизация в системата на вътрешните работи. Ако някой мисли, че така ще спечели местните избори, дълбоко ще греши и ще се кае само след един месец. Не МВР ще спечели следващите местни избори. Стриктно се спазват предписанията от партийното събрание на ПП. Очевидно това е техният подход“. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Свищов по повод оставката на главния секретар на МВР Петър Тодоров.

Припомняме, че вътрешният министър Калин Стоянов изпрати мотивирано искане до Румен Радев за освобождаването на Тодоров. Държавният глава обаче отказа да го освободи. Малко по-късно той сам подаде оставка.

„Вчерашните думи на министър-председателя Денков, че няма да се увеличават цените на електроенергията, означава, че имат доста къс кръгозор, т.е смятат, че след няколко месеца правителство няма да има, а след тях вече другите да берат грижа“, каза Йотова.

Тя коментира и исканите промени за ограничаване на президентските правомощия относно служебните кабинети, внесени от депутатът Явор Божанков: „Не от вчера и не от Явор Божанков тръгна идеята да се прави Конституция анти-Радев“.

„Войната, обявена на президентската институция от страна на правителството, сигурно за някой има значение, но за българския народ няма“, посочи още вицепрезидентът.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.