От десетки години не е правена такава мащабна инвестиция в България. Това заяви пред репортери, включително и Актуално Свищов вицепрезидентът Илияна Йотова, минути преди да открие официално електроцентралата, ползваща биомаса в Свилоза.

“Днес е един чудесен ден с добри новини за България. Много отдавна не ми се е случвало да има добра новина за нашата страна. И това е откриването на тази мащабна инвестиция в Свилоза. Била съм на много обекти, на много събития в страната – от години, буквално от няколко десетки години, не се е случвало такова събитие. То е съобразено с много неща – като започнем с голямата политика за зеления преход, зелената икономика, за спазване на екологичните норми, за кръговата икономика, за създаването на нови и качествени работни места, за успешна чужда инвестиция. И всичко това взето заедно”, коментира Йотова.

От 80-те години не е правена подобна инвестиция в страната, заяви от своя страна на церемонията по откриването Красимир Дачев, собственик на предприятието. Той посочи, че това не е първа инвестиция в предприятието, а и предстоят още.

Задоволство от добре свършената работа изрази и Н. пр. Дун Сяодзюн, посланик на Китайската народна република в България.