През последната седмица на месеца времето ще поеме курс към стабилизиране, предаде Нова ТВ.
Почти цялата Светла седмица ще бъде белязана от преминаването на обширна област с ниско атмосферно налягане над Балканите. От понеделник до сряда облачността ще е с минимални разкъсвания, а валежите – повсеместни. В отделни точки на страната, с по-голяма вероятност в Източна България, количествата дъжд ще достигнат 50-60 литра на квадратен метър. Ще има условия за гръмотевични процеси с дребна градушка. В понеделник това важи за Югоизтока.
Вятърът ще е от изток, като в понеделник поривите му ще са най-силни в Дунавската равнина. Температурите сутрин ще са между 5 и 10 градуса, а следобед – от 13 до 18-20 в най-топлите райони.
От четвъртък до неделя в часовете преди обяд ще посрещаме слънцето, облачността ще е с разкъсвания. Валежите ще са по-активни в топлите часове следобед и вечерта. Ще са с локален характер, но отново в някои райони с пролетни гръмотевични бури, от които може да се очаква и дребна градушка. В четвъртък условия за по-мощни такива процеси ще има в Източна България, а от петък до неделя – в западната половина на страната. Към края на Светлата седмица температурите леко ще се повишат с градус два.
През последната седмица на април времето ще поеме курс към стабилизиране. Около 25-26 април се допуска преминаването на студен фронт с гръмотевични процеси и локални следобедни валежи в Северна и Западна България. След това обаче повечето метеорологични модели прогнозират антициклон, с който дните ще са слънчеви и топли. Ако средиземноморските въздушни маси успеят да избутат студа достатъчно на север, има вероятност краят на април да е с дневни температури над 25 градуса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.