БСП връща мандата на Президента Румен Радев. Предстои държавният глава да разпусне Народното събрание и да обяви поредния служебен кабинет. Вече се заговори за състава на новото служебно правителство и според твърденията министър-председател ще е Гълъб Донев. Той бе социален министър в предишните три служебни правителства, а в момента главен секретар на Президентството.
Прави впечатление, че министерски кресла се отреждат на знакови лица от вътрешната опозиция в БСП с оглед влошените отношения между Корнелия Нинова и президента. По-скоро това е знак, че те са преценили, че нямат шанс да влязат в парламента с новите листи на БСП. Става дума за Крум Зарков, за когото се заговори, че ще е служебен министър на правосъдието, а световният шампион по стрелба Весела Лечева – министър на младежта
и спорта.
Зарков е депутат от Русе, а Весела Лечева на последните парламентарни избори миналата година отказа да участва в листите за Великотърновски избирателен район, откъдето обичайно е рекордьор по преференциален вот и влиза в Народното събрание след бурни разправии и обвинения вътре в партията.
„Като министри в служебния кабинет те няма да бъдат кандидати за депутати. Това пък е знак и как ще бъда подредена листата на БСП във Велико Търново“, коментират политолози.
По думите на политическите наблюдатели президентът ще изчака с разпускането на сегашното Народно събрание, за да могат изборите да бъдат на 16 октомври.
Веселина АНГЕЛОВА,
Вестник „Борба”

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.