Днес е Велика Сряда, трети ден от Страстната седмица, последна от живота на Иисус Христос. На този ден Юда отишъл при юдейските първенци и уговорил да предаде Христос за тридесет сребърника.
Това е денят на Тайната вечеря и на предателството на Юда.
Тайната вечеря на Божия син с Апостолите, на която Иисус дава на своите ученици последните си духовни напътствия. Пророкува смъртта си на кръста. По време на Тайната вечеря той им казва, че един от тях ще го предаде на фарисеите, за да бъде съден, измъчван и разпнат.
На Велика сряда, си припомняме и за една жена, разкаяла се блудница, която изляла драгоценен елей върху Господа в дома на Симона прокажени. Случката е описана в Матей 26:6-13 от Библията. С мирото тя Го помазала като за погребение, приживе оплаквала, омивайки нозете Му със сълзите Си и откривайки ги с великолепните си коси.
За нея Той каза, че много се прощава на този, който умее много да обича.
На Велика сряда жените не трябва да работят женска работа.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.