„Възраждане“ призова гражданите да не спазват ограничителните COVID-мерки и обеща да помага на хората, които бъдат глобени заради нарушения. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на партията Костадин Костадинов.
Той се закани още да търси наказателна отговорност от провеждащите ограничителната политика и дори обеща да търси наказателна отговорност от инициаторите, ако партията му спечели изборите.
„От днес във Варна и много други градове в страната влизат в сила нови „антиепидемични“ мерки. В тази връзка „Възраждане“ заявява следното:
1. Призоваваме ви да не спазвате тези мерки.
2. Предупреждаваме местните институции да не пишат актове на нормалните хора, искащи да дишат и живеят нормално.
3. Ако някой все пак бъде глобен, „Възраждане“ ще му окаже помощ.
4. Ще търсим наказателна отговорност от престъпниците, които провеждат тази политика.
5. Спечели ли „Възраждане“ изборите, ви обещавам, че след 2 октомври ще забравите веднъж завинаги за маски, мерки, ограничения и всякакви други подобни извращения.
„Възраждане“ не за първи път се противопоставя на мерките срещу епидемията от коронавирус, въвеждането на сертификатите, както и срещу ваксинацията, след което се оказа, че голяма част от депутатите на парламентарната група са ваксинирани.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.