Политическа партия Възраждане издигна Светослав Тодоров за кандидат-кмет на община Свищов. Това обяви пред репортери Цончо Ганев, заместник-председател на партията. Ганев посочи, че избраните от Възраждане няма да влизат в безпринципни коалиции, но ще подкрепят всички решения, които са полезни за обществото.

Здравеопазването е основен приоритет за Светослав Тодоров, коментира кандидат-кметът. Една от идеите му е за пътуваща аптека, която да осигурява медикаменти на пенсионерите в малките населени места. Привличане на инвеститори и откриването на нови работни места е друг приоритет за Тодоров. Той посочи, че ще работи за изграждане на Дунав мост край града – проект, който ще промени облика на града. Цончо Ганев от своя страна, че депутатите от Възраждане ще направят всичко по силите си инициативата да получи подкрепа от страна на държавата.

До месец в Свищов ще бъде учредена структура на Възраждане в присъствието на Костадин Костадинов, съобщи Ганев.

Възраждане участва на Местни избори 2023 и с листа кандидат-съветници. Тя е от 23 имена – преобладават икономистите по образование и дамите. Водач е кандидатът за кмет Светослав Тодоров.