От партия „Възраждане“ са дали на ГЕРБ записа от вчерашната срещата на парламентарната група на „Демократична България“ в Народното събрание. Това призна днес в Перник, експремиерът Бойко Борисов пред актива на партията си, пише вестник „Сега”.
„Новото КПКОНПИ за тях се нарича бухалка. И тука спорът е дали може да се хване още един за бухалката. Щото те явно са се разбрали с другите, че ще е бухалка. А Тошко Йорданов иска и той да се хване за бухалката. И ние тук задаваме въпроса – като в пернишката дискотека, където минал един, гледа, че се бият, и питал: „Това частен бой ли е или мога да се включа“. И сега по същия начин – „Това частна бухалка ли е, може ли да се включим“, каза още Борисов.
„Управляващите сега са точно като болшевиките. Мислят, че те винаги са прави и всеки, който е срещу тях се превръща във враг. Не искат да имат правителство, те искат само постове и кресла,“ добави той. „В лудниците най-трудно се пазят самоубийците, защото нищо не може да ги спре. Да искаш избори сега и да искаш да управляваш сега е точно такова нещо. Държавата е тотално счупена и надеждата, че тя може да се оправи в следващите шест месеца, я няма“, заяви лидерът на ГЕРБ.
Зам.-министърът на земеделието Иван Христанов коментира днес в Плевен, че изпитва много големи съмнения, че изтеклият запис е бил случаен. „Ако приемем наистина консервативната или негативната хипотеза, че вървим към предсрочни избори, може да се окаже в понеделник, че това е най-реалистичната оценка, тогава всъщност става най-важно какъв ще бъде съставът на следващото Народно събрание и какъв тип коалиция ще може да излъчи то“, подчерта зам.-министърът.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.