Мъж и жена, съответно на 74 и 72 години, са с трета степан изгаряния, след като в жилището им в Лясковец е лумнал пожар, пише Борба. Инцидентът станал на 30 декември в 15:37 часа. В злополучния ден съседи подали сигнал, че от апартамента на възрастното семейство на ул.“Цани Генчев“ излизат пламъци.

На място незабавно пристигнали огнеборци, но се оказало, че огнената стихия е нанесла сериозни щети. Опушени са 150 кв.м. стени, изгоряла е стая от 30 кв.м., домашно имущество, 3 врати, пет прозореца, бяла и черна техника – 5 бр.

Спасена е от унищожаване сградата.

Още щом усетили пожара, съседи се притекли на помощ на Н. Н. и Р.Н., извели ги от горящия апартамент и извикали линейка. След като им била оказана медицинска помощ, двамата съпрузи пожелали да бъдат освободени за домашно лечение.

При огледа на местопроизшествието било установено, че те са получили обгарянията, защото се опитали да гасят сами пожара. Огънят е тръгнал от газова бутилка, върху която стопаните нахвърляли парцали, за да потушат пламъците, но не успели.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.