На 11 май почитаме паметта на големия български писател и общественик Алеко Константинов. Тази година отбелязваме 125 години от гибелта на Щастливеца.
Представители на обществени, образователни и културни институции от Свищов се събраха в Градската градина, за да се поклонят пред паметника на Алеко. Към възпоменателната церемония се присъединиха кметът Генчо Генчев и председателят на Общинския съвет Кристиян Кирилов. Слово за Щастливеца произнесе Росен Маринов, ръководител на Дирекция „Култура и историческо наследство” в Свищов, след което на паметника бяха поднесени цветя от институции и граждани.
По същото време възпоменателна церемония в памет на Алеко се състоя и на гроба му в Централните софийски гробища, където се събраха представители на Община Свищов, МФ „Алеко Константинов“ и свищовлии, които живеят в столицата.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.