Над 45 деца от детско-юношеската школа на Академик бяха тествани на изкуствения терен на „Академика Спорт“, съобщиха от клуба.

Част от играчите родени между 2011 и 2015 година, преминаха през специализирани физически и технически тестове, използвайки модерна американска система за отчитане на скорост и време.

Това са втори тестове за годината, като голяма част от играчите вече преминаха през тези тестове през месец май, а сега ще има възможност да се съпоставят резултатите и да се проследи прогреса на всеки един от тях в различните направления.

Заедно с преминалите функционални тестове, които бяха проведени през месец юли, ще се анализират резултатите на играчите и ще се подготви персонализирана програма, по която да се развиват и подготвят те.

Предстои до края на седмицата да минат и останалите играчи от школата, включвайки и юношите младша и старша възраст.

Това е поредна крачка към модернизирането на работата в детско-юношеската школа, както и персонализираното внимание към играчите в нея. Предстоят още нововъведения в работата с подрастващите, уточняват от клуба.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.