След месец Георги Гечев навършва 19 години. Тренира с основния отбор на Академик и титуляр в юноши старша възраст. Ученик в СУ „Николай Картранов”.
– Откога тренираш?
– Започнах да тренирам когато бях на 6 и тренирах с деца по-големи от мен с 2-3 години.

– Помниш ли първия си мач?
– Да, помня го. Първият ми мач беше в Горна Оряховица. Тогава играхме с доста по-големи от нас и ни разгромиха с 16-0. Мисля, че този мач ще го помня завинаги.

– До колко важен е футболът в твоя живот?
– Футболът за мен е най-вече ежедневие. Този спорт ми даде много неща като например дисциплина, желание за победа, изграждане на характер и най-вече приятели.

– Ежедневието ти е училище и после на стадиона. След месец започва ваканцията, а ти ще продължиш с тренировките, очаква се първенството да започне в средата на юли. Не ти ли липсва ваканцията?
– Разбира се, че ми липсва. На всеки му липсва, но когато си поел отговорност за нещо, трябва да се трудиш до края. За пропуснатата ваканцията не е проблем, защото ще се занимавам с любимото си занимание – футбол.

– Любим отбор и футболист?
– Любимият ми отбор е Манчестър Юнайтед, а футболист Уейн Руни.

– Разликата в играта в юноши старша възраст и основния отбор?
– Разликата в играта е голяма. В основния отбор има повече опит, докато при юношите старша възраст това липсва, но даваме всчико от себе си да попием поне малко от съотборниците ни в основния отбор.

– Какви са ти бъдещите планове свързани с футбола?
– Бъдещите ми планове за футбола влизат в тези за учението, защото трябва да вървят ръка за ръка. Ще давам всичко от себе си да продължа да се занимавам с футбол, защото това е моята страст.

– Кой ти е любим предмет в училище и освен футбола, какво друго те влече?
– Любимият ми предмет е български език и литература. Освен футбола обичам да гледам тенис на корт.

– Последно прочетената книга?
– „Повелителят на мухите“ на Уилям Голдинг.

– Любим автор – български и чуждестранен?
– Иван Вазов и Джек Лондон.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.