Общо 16 Състезатели от школата с треньор Митко Божанов участваха в международен летен лагер по киокушин и кикбокс в Камчия край Варна, научи Актуално Свищов. Събитието се организира от Световния киокушин съюз (KWU) съвместно с Българската карате киокушин федерация (БККФ). Това е едно от най-грандиозните мероприятия в бойните спортове и събра над 1000 спортисти от 39 държави.
Програмата на лагера включваше сутрешни и вечерни тренировки по киокушин карате, а старши треньорът Митко Божанов участва и в още две тренировки на ден по кикбокс.
Сред инструкторите по кикбокс на лагера бяха: четирикратният световен шампион в К-1 Ернесто Хуст, носителят на четири световни титли от веригата Гран при в К-1 Семи Шилт, трикратният световен шампион в К-1 Питър Аертс, живата легенда в кикбокса и първи шампион на веригите „К-1 Маx“ и „SUPERKOMBAT“ Алберт Краус, един от най-известните киокушин бойци Сам Греко, както и датската киокушин каратека Николас Петас, които също имат редица изяви в К-1.
Децата от школата на Божанов тренираха с „истински японец“. Сенсей Юсуке Фуджии дойде от родината на каратето за да покаже тънкостите на японското бойно изкуство.
Така за пореден път спортисти от школата на Митко Божанов имаха възможността да се докоснат до уменията на някои от най-големите величия от световната бойна сцена.
По време на лагера се проведе и Световна купа по киокушин карате, а безспорно кулминацията на събитията в бойните спортове беше 12-тата гала вечер на професионалната KWU лига SENSHI, която се състоя на 9 юли в Св. Св. Константин и Елена.

Снимки ТУК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.