Свищов е не само Град на Дарителите, но и град на хората с големи сърца! За това свидетелства поредната постъпка на хуманност, подета от бивш възпитаник на Школата на ОФК Академик.
Въпросният съгражданин, пожелал да остане анонимен, разбрал че след нещастната смърт на свой съотборник, неговото дете е останало кръгъл сирак и призовал своите приятели и всички бивши възпитаници от Школата на ОФК Академик, да направят едно благородно дело и подсигурят нормално детство и равен шанс за щастливо бъдеще на малкия свищовлия. И така – без да чакат втора покана, десетки съграждани откликнали на призива, някои от тях, отдавна не живеещи в града, но всички задружно успели да достигнат първоначалната цел и като за начало осигурили хубав празник за рождения ден на детето, подаръци и няколко неща от първа необходимост…
Интересното в случая е, че кампанията не е еднократна и сърцатите съграждани на Щастливеца, продължават да откликват на призиви за осигуряването на всичко необходимо за малчугана ежемесечно. Планът е детето да се подпомага поне, докато завърши училище и стане самостоятелен.
Освен материална, малчуганът, ще получи и помощ и под формата на частни уроци и курсове по английски език, които са предвидени за неговото бъдещо развитие. Свищовлията и неговите спомоществователи, подели кампанията, са в пряк контакт с роднините, грижещи се за детето и откликват на всички призиви за текущо подпомагане.
Екипът на Актуално Свищов разбра, че към тях ръка е протегната и от набиращото популярност и сдружение на свищовските майки – „Подай ръка – Свищов„, които са осигурили дрехи, помагала и вещи от първа необходимост за малкия ни съгражданин. Както вече бе отразено на страниците на Актуално Свищов, „Подай ръка – Свищов“ работи и по инициатива за осигуряването на топъл Великденски обяд за свищовските пенсионери, като събират средства в кутии, разположени в няколко търговски обекта в града. Повече за тази инициатива може да прочетете ТУК и ТУК.
Актуално Свищов, ще продължи да отразява всичко хубаво, което се случва в нашия малък и красив дунавски град! И как де не изпита човек гордост, да е съгражданин с такива сърцати хора, които откликват на множеството призиви за взаимопомощ и са топъл лъч светлина в мрака на всичко негативно, случващо се по света…
Актуално Свищов

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.