Спортист №1 на община Павликени за 2022 година е възпитаник на треньорите Владимир и Митко Божанови. Това съобщи за Актуално Свищов Митко Божанов.
Треньорите от града на Щастливеца – Владимир Божанов и Митко Божанов  достигнаха върха на спорта в община Павликени за по-малко от година.
След дългогодишните успехи в карате на територията на Свищов, през месец април тази година двамата спортни педагози основаха своя школа и в град Павликени и то в съвсем различни бойни изкуства.  Така за по-малко от една година възпитаниците на двамата братя в град Павликени усвоиха на много добро ниво спортовете кикбокс и май тай. Забележително е че това са два спорта, които до момента бяха напълно непознати в Павликени. Високото признание за положения труд дойде на 15 декември по време на ежегодната церемония за награждаването на най-добрите спортисти на съседната за Свищов – Община Павикени.
Спортист номер 1 на Община Павликени за 2022 година е Зарина Иванова – шампион по муай тай. На трето място е Калоян Кирилов, който също е шампион по муай тай. Двете 10 годишни деца имат и други постижения от състезания през годината, на база на които бяха класирани. Малка част от младите състезатели на школата се представи и с атрактивна демонстрация по муай тай по време на награждаването.
За треньор номер 1 на Община Павликени за 2022 година бе избран Владимир Божанов.
Идеята на двамата треньори е да не се ограничават само в град Свищов или само в карате, а да предлагат разнообразни и популярни възможности за физическа активност, както и да предават уменията и знанията си на все поведе деца, като със средствата на спорта да им повлияят положително. Също така за децата от различните градове се организират съвместни тренировки и съвместно участие в лагери, с цел изграждане на контакти, приятелства и обмяна на опит.
За миналата 2021 г. старши треньорът  – Митко Божанов беше удостоен с почетното второ място, като треньор в Община Свищов. Това стана благодарение на успехите на Никола Янков, който се състезава при мъже в киокушин карате за град Свищов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.