Повече от успешно се представиха свищовските юноши на завършилия футболен камп, организиран от британската футболна школа и частно училище Брукхаус Колидж, на базата Царско село в София, пише сайтът на Академик.

В надпреварата за стипендиите, осигурени от гостите от Албиона, се включиха над 50 юноши, представители на най-добрите футболни школи в България. Футболисти имаше от всички краища на страната и от големите футболни центрове – София, Пловдив, Варна, Бургас.

В оспорваната надпревара, при изключително силна конкуренция нашият възпитаник Йордан Хаджимитев се класира в тройката на най-перспективните млади футболисти на кампа и заслужено бе възнаграден със стипендия в размер на 50%, ако пожелае да продължи развитието си в именитата английска футболна академия, намираща се в покрайнините на град Лестър.

Данчо, заедно с още четири юноши на Академик – Иван Сандулов, Виктор Янков, Божидар Бошнаков и Анатоли Димитров, представиха ДЮШ Академик, чрез квотата, която бе дадена на „студентите“ като жест на добра воля, след сключването на партньорски меморандум за сътрудничество с Брук Хаус Колидж. Надпреварата, състояла се между 7 и 10 юни, включваше индивидуални и отборни тренировки, тестове с и без топка, интервю на английски език, писане на есета, както и отборни игри, наблюдавани от много скаути. След приключване на кампа, панелът от футболни треньори и скаути връчи трите индивидуални награди – 100%, 66% и 50% стипендии на най-добрите комплексно представили се футболисти. Именно един от тях бе и Йордан Хаджимитев, пред когото предстои светло футболно бъдеще, предвид показаните качества.

Всеки представил се футболист ще получи индивидуално резюме за своето представяне, а ръководителят на скаутското звено на Брукхаус, сподели пред представителите на Академик задоволството си от видяното на терена от свищовските момчета, като всички са се представили на много високо ниво.

Сътрудничеството между Брукхаус Колидж и Академик продължава, като предстои наши треньори да посетят базата на академията в Англия и да се запознаят отблизо с начина на работа с футболните таланти там.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.