Христо Стефанов е от младите и талантливи фотографи на Бургас, разказва в репортаж БНР Бургас. От една година с камера в ръка той не пропуска събитията в бургаски регион за БТА. Работата му като фоторепортер превръща хобито му в основно занимание. Роден в морския град, учил финанси в Свищов и върнал се край морето, Христо успява в момента да реализира съвсем професионално интересите си към фотографията, които се появяват още докато е дете.Тя винаги е присъствала в живота ми, сподели за БНР Бургас днешният именик. Първоначално започнах да снимам събития-семейни, фирмени и продължих:

„Миналата година дойде предложението за работа в БТА, на което не можах да откажа. Стори ми се предизвикателство най-после да съчетая хобито с професията.Към момента не съжалявам, напротив, радвам се, че така се случи.

Снимайки хора, години наред, винаги съм се опитвал да виждам красивото в тях. Да намеря подходящия ъгъл, светлина, така че той да изглежда по най-добрия начин без значение дали е човек на изкуството, дали е политик.Опитвам се да го покажа по най-добрия начин и смятам, че всеки човек е красив. Не бих си позволил да премина чисто моралната граница и да покажа човек в ситуация, в която не би искал да се види и той.

За мен фотографията е преди всичко изкуство. Тя трябва да носи художествена стойност, трябва да има и морална стойност“.

Христо Стефанов участва във фотографски изложби, обича да снима абстрактни неща, изчистени композиции, в които има някаква символика. Морето и мостът са му сред любимите места. Тази година се включва в изложби на Бургаската фотографска общност и в конкурс за черно-бяла фотография в Самоков.

В семейството на фотографа името Христо се предава по наследство. Така се казвал неговия дядо, който е бил кръстен също на дядо си.И двамата носят фамилията Комедвенски. Коледа винаги е бил двоен празник, винаги го отбелязваме тържествено. В него Христо се включва като … готви. Обичам да готвя, каза той и уточнява, че му доставя истинско удоволствие. Вече няколко години Стефанов изненадва своите близки с вкусен постен сладкиш.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.