Мартин Харизанов, възпитаник на Академията и народен представител в 49-то Народно събрание осигури стипендия за дете-сирак от Свищов.

„Днес имах докосваща среща с малкия Антоан Мачев от Свищов, за който осигурих стипендия. Антоан е пълен сирак. Обича да рисува, харесва математиката и електронните игри. Догодина му предстои да бъде четвърти клас.

Бях дълбоко развълнуван от съдбата на това дете и ще продължа контактите си с него, като ще направя всичко възможно да му покажа чрез моя собствен живот, че макар и сирак, едно момче може да израсте и да бъде добър пример за успял млад човек. Ако се учи в училище, труди се усърдно и е постоянен в усилията си, успехът няма да закъснее“, написа в личния си профил в социалната мрежа Харизанов.

Иначе на официална церемония в античния град Нове Мартин Харизанов бе отличен с най- високото признание, което Асоциацията на възпитаниците присъжда на завършилите СА „Д. А. Ценов“ в степен „бакалавър“, „магистър“ или „доктор“ към катедра „Финанси и кредит“- почетната награда Alumni Honor Award. На церемонията той получи и дипломата си за докторска степен, защитена на 1 септември 2022 г.

Наградатабе връчена от проф. д-р Стоян Проданов – ръководител на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“, Свищов, почетен председател на „Съвет по туризъм“ – Свищов и „Застраховател на годината“ за 2020.

В подкрепа на най-стария античен фестивал в България и Балканския полуостров “Орел на Дунава”, заедно с проф. Д-р Стоян Проданов бяха засадени и пет дървета от сорта “Японска вишна”.

Мартин Харизанов е провел и среща и с треньора на футболния отбор Академик Ф5 Виктор Владимиров, с когото са обсъдени идеи за партньорски мачове с Ботев Враца.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.