Обща изложба на артистичното семейство Силвана и Иво Тодорови е подредена в галерия „Сердика“ в столицата, съобщи БНР.
„Фотони в цвят“ е симбиоза между живопис и светлина. Акрилните платна на Силвана Тодорова носят щастие, уют и вълшебство, а светлинните инсталации на Иво Тодоров от осветителни тела и стари предмети, са необичайни и магични, напомняйки ни за изчезнали светове и непреходността на времето. Тя е ученичка на художника Димчо Павлов – Джиджо, нейни картини са притежание на колекционери в България, САЩ, Германия, Белгия, Гърция и други. Той пък е възпитаник на Техническия университет в София и на Стопанската академия в Свищов, но от години се занимава с изкуство. Многобройни са изложбите на Силвана и Иво в Пловдив и в София.
До 17 юни в галерия „Сердика“ на Женския пазар в София можете да разгледате изложбата на Силвана и Иво Тодорови.
Рисуването за Силвана е тайнство, а за изложбата „Фотони в цвят“ тя споделя:
„Тази изложба е различна от останалите ни изложба и то благодарение на съпруга ми Иво Тодоров с неговите светлинни инсталация, които бух нарекла светлинни скулптури. За тях той използва най-различни стари джаджи: непотребни радиоапарати, часовници, глобуси, грамофони, музикални инструменти – цигулки, тромпети. Там, където е изгаснал животът, той създава нов. Съпругът ми е ценител и търсач на съкровища, които другите смятат за боклуци, за него старите вещи са ценни, той колекционира и специални лампи. Всеки човек който обича стария свят, който го връща в детството, ще оцени неговите инсталации.
Картините на Силвана Тодорова са в меки, пастелни тонове и освен тайнство и щастие, носят усещане за уют и спокойствие.
Според художничката „лудостта“ на всеки от двамата ги събира с Иво и им помага в общия им семеен и творчески път, който продължава вече повече от 30 години.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.