Вандалите на 21 век влязоха и в двора на СУ „Димитър Благоев”, става ясно от публикация в социалната мрежа фейсбук на официалната страница на гимназията. Видеото показва покъртителна гледка след набезите. От училище уточняват, че има записи от охранителни камери, които са предадени в полицията.
Пълният текст на публикацията:
„Уважаеми родители,
с настъпването на 2022 година искаме да Ви пожелаем две неща – здраве и време!
Време да бъдете със семействата си!
Време да правите заедно онези неща, които ви носят щастие като семейство!!
Време да научите децата си да мечтаят и да са упорити в постигането на мечтите си!
Време да ги гледате как се смеят, как порастват и узряват, как се изграждат като личности и как се реализират в живота!
Време да възпитате децата си – да изградите у тях ценностна система, която да ги направи пълноценни членове на съвременното общество, а не вандали, които безпризорно обикалят улиците и помитат по пътя си всичко, което обществото ни е съградило с идеята да създаде една красива и безопасна среда за децата ни (тук не визираме само нашата площадка, а множеството случаи на вандализъм в града ни)!
„Вандализъм“ е модификация на „вандал“ – дума, която в английския език съществува от 17 век, когато се е използвала, за да опише човек, който разрушава нещо красиво и заслужаващо уважение.
Вандалите напълно заслужават името им да бъде нарицателно със значение „безсмислено разрушаване на изграденото от други хора“, но типично за нацията ни, ефект от нарицателни няма, ако не бръкнат в джоба на българина затова записите от камерите са предадени в полицията и очакваме най-суровите глоби и мерки срещу извършителите!
Весело посрещане на Новата година и нека не забравяме, че само и единствено от нас зависи дали децата ни ще са бъдещето или гибелта на страната ни!”

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.