Вълна от съпричастност обхвана за Великден и Гергьовден великотърновци и за два дена беше събрана сумата за лечението и рехабилитацията на 11-годишно момче в турска клиника, предаде Здравка Маслянкова, кореспондент на БНР за региона.

Денислав Петров от Велико Търново се нуждае от спешна операция на киста на мозъка.

Интервенцията ще се извърши на 16 май в турска клиника, а за лечението са нужни 33 600 евро, които трябваше да бъдат събрани по великденските празници. Откликнаха много хора и за два дни бяха събрани над 145 000 лева, които ще покрият всички разходи по лечението и рехабилитацията, съобщи учителката на момчето Гергана Пенова:

„Най-съкровеното човешко нещо е добротата. Много хора доказаха наистина, че имат огромни сърца и че са съпричастни на болката на другия“.

11-годишният Дени ще бъде изпратен от съучениците си утре със специална картина и послания.

„Пожелаваме му да се върне бързо и да е такъв, какъвто е – със спортен дух и изключително нахъсан за живот, за постигане на нови неща. Той е едно много будно дете“, каза Пенова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.