Безводие мъчи и село Хаджидимитрово. Затова алармираха читатели на Актуално Свищов.

При нас проблемът с водата е извън контрол, заяви местен жител. Вода нямаме от два месеца, а лошото е, че никой нищо не прави, да се реши проблемът, допълва той. От 21 юли е въведен режим на водоподаването. Селото е разделено на две зони – три дни вода има едната част от 8 до 17 часа, а другата е на сухо. А в неделя вода няма в цялото село, допълни за неволите си читателят.

Проблемът с водата е комплексен и за неговото решаване се работи ежедневно, заяви Емил Тодоров, кмет на Хаджидимитрово. Положението се е влошило преди дни, когато е въведен режим във водоподаването.

Селото се снабдява от няколко източника. Проблемът е на основния довеждащ водопровод, който се използва, обясни Тодоров. По думите му екипи на ВиК Йовковци работят ежедневно. Установено е, че запушвания във водопровода са причина за проблема. Водата тече и на няколко стотин метри от селото спира, допълни кметът. Той изрази надежда, че до дни работниците на ВиК ще решат проблема със запушванията. Управата на селото се стреми да доставя вода на възрастните и трудно подвижни жители. Емил Тодоров допълни, че целта на спирането на водата в неделя е тя да може да достигне до най-високите точки в селото.