В град Свищов завършиха дейностите по проект „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ на БФС и програмата Хеттрик на УЕФА.
Във фаза 2 се проведе обучителен семинар за игрови подход по футбол за младежи и деца със специални образователни потребности (СОП). Представени бяха специфични тенденции в развитието на футбола за всички като възможна превенция за съвременните зависимости сред младежите от координаторите на проекта. На участниците бе предоставена възможност да участват в практическо обучение за прилагане на подхода при деца и младежи със СОП. При голям интерес премина и дискусията на тема „Футболът като възможност за здравословен начин на живот”.
Третата фаза на проекта „Мобилбокс – футболна и здравословна академия“ бе провеждането на футболни здравословни фестивали. Събитието се проведе в СУ „Николай Катранов“ с участието на преподаватели и деца от Дневен център за деца с увреждания –  Свищов. Спортните специалисти, които във Фаза 2 на проекта преминаха теоретичното и практическо обучение, показаха на практика прилагането на игрови подход при обучението на деца и младежи със СОП. Този подход в обучението по футбол предоставя възможности за надграждане на физическото развитие и специфичната подготвеност на участниците в заниманията. БФС осигури тениски, топки, конуси, потници, мрежи за топки и лакомства.

.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.