В Свищов откриха лятна Детска полицейска академия, видя Актуално Свищов. Инициативата се организира от Областна дирекция на МВР – Велико Търново, с участието на полицейските, противопожарните и граничните служби в Свищов и в партньорство с община Свищов, Градска библиотека „Проф. Иван Шишманов“ и Център за обществена подкрепа (ЦОП) – Свищов.

Официалното откриване се състоя в двора на Учебен корпус „Алеко Константинов“. В Академията до края на юли децата ще получат занимания, полезни за тяхното израстване, с дейности, които ще подбудят тяхната гражданска съвест, отговорност и ценности, каза Искра Гайдарова, директор на ЦОП – Свищов.

На събитието присъстваха кметът Генчо Генчев, старши комисар Димитър Машов, директор на Областната дирекция на полицията във Велико Търново, старши комисар Красимир Кръстев, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ във Велико Търново, комисар Йосиф Павлов, началник на Отдел „Охранителна полиция“ – Велико Търново, главен инспектор Момчил Златев, началник на Районно управление на МВР – Свищов, главен инспектор Светлин Михайлов, началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Свищов, главен инспектор Петко Ангелов, началник на Гранично полицейско управление – Свищов и др.

В края на събитието се проведе демонстрация от служителите на полицията и пожарната. Децата имаха възможност да се запознаят с пожарникарската и полицейската професия, както и да изпробват наличната техника.