В СУ „Николай Катранов“ стартира поредица от тематични срещи за ефективно родителство и работилници за социални умения с участието на ученици, учители и родители, съобщи за Актуално Свищов Христина Борисова, заместник-директор на гимназията. Информационната кампания предвижда общо 11 събития до края на месец декември 2022 година.
Срещите са част от спечелен проект на училището по НП „Подкрепа за образователните медиатори и социалните работници“ на МОН. Координатор на проектните дейности е училищният психолог Милена Богданова. По проекта от началото на месец юли 2022 г. в СУ „Николай Катранов“ като образователен медиатор работи Десислава Янкова.
Този понеделник се проведе първата от планираните срещи с родители, под домакинството на образователния медиатор. Лектор на срещата бе педагогическият съветник в училището Анелия Илиева. Пред родители на четвъртокласници тя говори по темата: „Как да разговаряме с децата си, за да ни чуват“.
Следващата среща с родители е планирана за 27 октомври, когато на фокус ще бъде темата за наказанията и поощренията.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.