СУ „Цветан Радославов“ e с най-добрия и модерен кабинет за чуждоезиково, мултимедийно и интерактивно обучение, видя Актуално Свищов.

Още в началото на новата учебна година малките ученици от начален етап с вълнение и радост пристъпиха прага на нов, атрактивно обогатен кабинет по английски език, сподели за Актуално Свиков Илияна Фараг, преподавател по езика на Шискспир в гимнацията.

Идеята се породи от потребността на децата да изучават езика с желание и интерес, да се чувстват спокойни и позитивни в този пъстър кът. Дизайнът на кабинета разчупва рамките на типичната училищна класна стая. Той създава уют, настроение, свежест в учебната атмосфера. Отличава се от всички други с внушителни цветни стени в ярки тонове и надписи Графити, стилни картини и тематични кътове за спорт, музика и изкуство, разказа Фараг.

„Кабинетът привлече вниманието на приятелите ни от Ротари клуб. С голям ентусиазъм и интерес те прегърнаха идеята да обогатим красивата стая с още иновации, които да провокират интереса на децата към учебния процес и да ги държат мотивирани за знания и изяви“, сподили още учителят.

Днес идеята е вече факт – един успешно реализиран проект, разработен и осъществен от Ротари клуб и много силна подкрепа от страна на Томика метал-АД и Винпром Свищов – АД.

Благодарение на тяхното добро дело учебните часове вече се провеждат в модерна и удобна, високотехнологична среда.

Официалното откриване на проекта се състоя преди ден в най-красивия кабинет в училище „Цветан Радославов“. На така дългоочакваното събитие Мариана Маркова, учителите по английски език и ученици посрещнаха и с радост приветстваха гостите от община Свищов – Анелия Димитрова и Росен Маринов, членове на Ротари клуб с президент Пламен Петров и представители на Томика метал и Винпром Свищов.

Преподавателите вече използват по предназначение интерактивната дъска и с удоволствие обогатяват уроците си по иновативен начин. Новите ергономични маси и столчета внасят комфорт и уют за децата.
Обучението в дигитална среда е бъдещето на модерното образование. Идеята да се интегрират новите технологии в образователната система чрез изграждане на чуждоезиков интерактивен кабинет е постигната. Ние си поставяме ясни цели, които да следваме, а именно: постигане на добри резултати в езиковото обучение, популяризиране изучаването на чужди езици чрез въвеждане на модерни европейски и световни технологии, дистанционно обучение чрез наличните платформи за комуникации.

Новият чуждоезиков кабинет е сбъднатата мечта на учител и ученици. „Достатъчно е само да мечтаем и да работим за мечтите си!“, категорична е Илияна Фараг.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.