В ремонтираната наскоро Спортна зала Свищов, известна и като зала Септември, отново ще има заведение за обществено хранене, научи Актуално Свищов.

Барчето става възможно след проявен инвестиционен интерес. То е съществувало без продажба на алкохол съгласно договор за наем от 2016 година. Същият е прекратен през месец март на 2023 година и към настоящия момент е без наемател и не се ползва.

След завършване на дейностите по проекта „Достъпна и зелена градска среда“, спортното игрище се оформя като достъпно и привлекателно място за отдих и спорт, където се провеждат много състезания от общински, регионален и републикански мащаб. Отдаването под наем на имота ще доведе до увеличаване на собствените приходи, което е свързано с изпълнение на общинския бюджет, пише в предложението си до ОбС-Свищов кметът Генчев.

Градоначалникът предлага да бъде обявен конкурс за отдаване под наем с начална месечна цена 110 лева след писмо за инвестиционно намерение.

Предложението предстои да бъде обсъдено през седмицата от комисиите към градския парламент. Окончателното гласуване е на 29 февруари, когато е редовното заседание на местните депутати.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.