В двора на ОУ „Христо Ботев“ в Ценово се проведе състезание по лъвски скок. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. Надпреварата, в която се включиха ученици от първи до седми клас, беше посветена на 151-та годишнина от обесването на Васил Левски. В първа възрастова група – от първи до четвърти клас, най-дълъг скок направиха Слави Ангелов и Фани Иванова. При по-големите с възможностите се отличиха Севдалин Янков и Марияна Топалова. Състезанието беше организирано съвместно с местното читалище, а за победителите бяха осигурени награди. Всички участници получиха и медали с лика на Апостола на българската свобода и негови безсмъртни мисли.

Преди да застанат на стартовата линия учениците посетиха библиотеката на НЧ „Христо Ботев“. Момичетата и момчетата рецитираха стихове за безсмъртието и делото на Апостола. Учениците с интерес изгледаха и анимационния филм „Дякон Левски“, в който се прави своеобразна ретроспекция за живота и делото на Апостола. Секретарят на читалището Веска Димитрова увлекателно разказа любопитни моменти от живота и революционната дейност на Васил Левски.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.