Образувани са две досъдебни производства за шофиране след употреба и под въздействието на наркотици в град Левски. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Плевен.

На 30 октомври в 19:55 часа на улица „Хан Аспарух“ в град Левски е спрян автомобил „Фолксваген“. Наркотестът на водача – 34-годишен, е отчел положителна проба за наличие на амфетамин и метамфетамин.

При извършване на проверката мъжът е направил опит да изхвърли от джоба си метално цилиндрично тяло с дължина около 8 см и диаметър 3 см. При последвал оглед на местопроизшествието е установено, че то съдържа книжен свитък с размери 2.5 см Х 1 см с бяло прахообразно вещество и найлонов свитък с бяло кристалообразно вещество. Извършен е оглед и предстои назначаване на физико-химична експертиза. Образувано е бързо производство по чл.354 а, ал.3 от НК.

На 30 октомври в 22:45 часа на улица „Христо Ботев“ в град Левски е проверен водачът на „Ауди“ – 26-годишен. При извършена проба за употреба на наркотични вещества или техни аналози с техническо средство „Дрегер дръг тест 5000“, уредът e отчел положителна проба за наличие на амфетамин.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.