В Караманово се проведе заключителното мероприятие, посветено на 70-та годишнина от героичната гибел на граничаря Асен Илиев, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. В инициативата се включиха деца от детската градина и местното училище. В околностите на хижа „Горски кът“ се организираха военизирани игри и спортен празник. Малчуганите от рано сутринта бяха заредени с добро настроение и с нетърпение очакваха изненадите, подготвени от преподавателите им. Разпределени на два отбора, учениците показа бързина, ловкост и умения в преследване на поставените цели. Участниците в празника показаха и любовта си към природата. В околностите на хижата, което едно от любимите места за отдих на местното население, бяха засадени три фиданки. Учениците обещаха, че и в бъдеще ще се грижат за плодните дръвчета. С голяма емоция и вълнение беше съпроводена стрелбата с въздушна пушка по мишена. Участниците предварителна се запознаха с основните правила за безопасно боравене с оръжието. Евгени Алексиев от РСОСЗР в Русе напътстваше всеки, за да покаже точен мерник и да порази целта. Най-добри резултати постигнаха Радостин Анчев и Васил Галинов. Галена Иванова с достойнство показа, че и момичетата могат да се целят точно и да улучват десетките. Гости на празника бяха председателят на Общинския съвет в Ценово Георги Георгиев, кметът на Караманово Бисер Блажев, началникът на отдел „Образование“ в общинската администрация Ина Илиева, представители на запасното воинство.
В навечерието на 24 май в салона на читалището ще бъде представен спектакъла „Мравчо и голямото море“ от Държавния куклен театър в Русе. Инициативата е на Народно читалище „Светлина“, което спази обещанието си всяка година в селото да гостува поне по една театрална постановка, посветена на малките палавници.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.