Марихуана, канабис и амфетамин иззеха при проверки служители на полицейските управления във В. Търново, Г. Оряховица и Свищов, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

Вчера сутринта е извършена проверка в жилище в областния град, обитавано от 23-годишна от с. Владиня, известна на полицията. Намерени и иззети са около 20 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. Като съпричастни към извършеното деяние за срок до 24 часа по ЗМВР са задържани 23-годишната обитателка на имота и 41-годишиен мъж от разградското село Желязковец.

Снощи в железничарския град е извършена проверка на 23-годишен местен жител. Намерени и иззети са около 0,5 грама растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на канабис. При последвало претърсване в обитавано от него жилище са намерени и иззети още около 1,5 грама от същото вещество. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

Същия ден в с. Овча Могила е извършена проверка в жилище, обитавано от 29-годишна жена. Намерени и иззети са около 55 грама растителна маса, реагираща при полеви наркотест на марихуана и 22 пликчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което при полеви наркотест е реагирало на амфетамин.

Около 22,30 ч. в четвъртък в крайдунавския град е извършена проверка на двама мъже на 35 г. от с. Мерданя и на 40 г. от В. Търново, известни на полицията и осъждани. При започване на проверката единият е изхвърлил на земята пакет, съдържащ около 65 грама растителна маса, която при тестване е реагирала на марихуана и електронна везна. По всички случаи в съответните полицейски управления са започнати досъдебни производства, работата по които продължава.