В неделя се провеждат Местни избори 2023. Актуално Свищов призовава всички свои читатели, да отделят 30-на минути от почивката си и да упражнят правото си на глас!

Гласувайте, има смисъл!

Преди да тръгнете в неделния ден за гъби, лозето или просто на разходка, минете първо през избирателната си секция и гласувайте! Така с чиста съвест след това ще критикувате следващия стопанин на Цанко Церковски 2 и местния парламент.

И не забравяйте, че в неделя освен кметове на община и на селища избираме общински съветници. Именно Общинският съвет взема решенията за развитието на общината през следващите четири години.

Гласувайте утре, за да имате право да ги критикувате, а не да се троли в социалната мрежа през следващите четири години!

И за финал една мисъл на Бертолт Брехт: „Най-лошата неграмотност е политическата неграмотност. Политически неграмотният не чува, не говори, не участва в политическите събития.

Той не знае, че цената на живота, цената на зърното, на рибата, на брашното, на наема, на обувките и на лекарствата зависят от политически решения.

Политически неграмотният е толкова глупав, че е способен да се пръсне от гордост заради факта, че мрази политиката.

Този глупак не осъзнава, че проституцията, изоставените деца, най-големите крадци, лошите политици и корумпираните лакеи на национални и мултинационални компании се раждат тъкмо поради неговото политическо невежество”.
Актуално Свищов