„Приют“ с 40 кучета в частен имот тормози жителите на село Морава, пише Веселина Ангелова в сайта на вестник Труд.

Маринела Илиева: Животните не се хранят редовно, излизат през загражденията и нападат и унищожават домашните животни на стопаните.

„Приют“ с 40 кучета в необитаема къща на ул. Шипка 28 в свищовското село Морава, се е превърнал в явна заплаха за местните хора и за техните домашни животни. За случая алармира Маринела Илиева, която е лично засегната от глутницата озверели.

„Кучетата са пуснати свободно да се разхождат в двора на имота и с лекота прескачат оградата. В събота, както и преди няколко дни са нахлули в двора на моята баба, нападнали и убили животните, които отглежда. Кучетата изядоха всичките й 12 кокошки. Случвало се е неведнъж, озверелите от глад псета да нападат и нея, за щастие без последствия. Но трябва ли да се случи най-лошото, да разкъсат човек, както стана със санитарката в Долна Оряховица и ли пък драмата преди години в с.Козловец, за да вземат мерки компетентните органи?“, гневи се Маринела Илиева.

Младата жена допълва, че кучетата се отглеждат от човек, който не се грижи за тях , не ги храни редовно и не им почиства.

„Четириногите стават агресивни поради липсата на храна. След последното нападение на глутницата, се обадих на телефон 112 и на място пристигна полиция. Аз и други хора от селото сме подавали сигнали, но от местната управа няма намеса. Този приют е незаконен, защото мястото му не е в самото селище между къщите. Трябва незабавно да бъдат предприети спешни действия, докато не е пострадал човек и не е плъзнала зараза из селото. Заради нетърпимото положение, наемам адвокат и ще изпратим жалби до всички възможни институции. Ще сезираме и прокуратурата“, категорична е Маринела Илиева.

През следващите дни Актуално Свищов ще провери и потърси и другата гледна точка на място в село Морава.