Ракия, бутилирана като минерална вода, откриха в магазин в Пловдив, съобщи БНТ. Алкохолът се оказал в 10-литрови туби с вода на българска фирма.
Че в тубите с вода всъщност има ракия, станало ясно след като клиент, купил от тази партида, се върнал в магазина, за да се оплаче, че водата мирише странно.
За да проверят дали това е така, управителят на магазина и част от персонала отпили от прозрачната течност и с изненада установили, че в 10-литровата туба има ракия. Според тях: „Хубава, мека и пивка“.
Вероятно това са установили и други клиенти, които според записите от камерите в магазина, много скоро след като са купили една туба, се връщат и взимат още две. Полицията и агенцията по храните започнаха проверка по случая.
В магазина се изненадали, когато клиент върнал тубата с вода и казал, че тя мирише на спирт.
Разбира се, че я дегустирахме…. Наистина се оказа хубава, мека, пивка, ракия. След това премерихме градусите, 43 градуса. Беше останала само една от десетте туби, които бяхме получили, отворихме я и вътре пак ракия, каза Дафина Дългърова, управител на магазина.
Гроздова ракийка хубава, мекичка… уникална, каза Влади Лефтеров, служител в магазина.
От същата партида в магазина са продали общо 8 туби, други рекламации не е имало.
Даже днес имаше имаше запитване от един възрастен клиент, който поиска същата марка, но пак в големите туби, бяха му предложени 5-литрови, той каза не, аз искам от другите туби, по-големите, допълва Дафина Дългърова, управител на магазина.
От фирмата-производител на минерална вода съобщиха за БНТ, че ще направят вътрешно разследване, ще проследят стоката чрез дистрибутора, как е стигнала до магазина. Определиха случая като абсурден, обясниха, че водата автоматично се налива в машините, няма съприкосновение с въздуха, а след това бутилката автоматично се затваря.
Служителите на фирмата не изключват и саботаж. В близост до базата, където водата се бутилира, хората също бяха изненадани от случилото се.
Агенцията по храните и полицията започнаха проверка по случая.
Нели Ангелова
Зоя Велинова

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.