Ученик извади газов пистолет по време на час по история, предаде БНТ. Затова сигнализираха ученици от 9-та Френска гимназия в социалните мрежи.
От училището потвърдиха за случая и заявиха, че 18-годишният гимназист е извадил пълнител и е започнал да зарежда сачми.
Той е бил изведен от класната стая от двама учители. Ученикът е бил разпитан от служители на Първо районно управление, като е представил документ за законно притежание на оръжието.
От училищната управа заявиха, че досега не е имало други сигнали ученикът да е вадил други оръжия като боксове и ножове в сградата.
От училището признаха, че 18-годишният младеж е с проблемно поведение и е търсено съдействие от социалните служби и родителите, но без резултат.
До края на учебния срок ученикът няма да има право на достъп до сградата, заяви директорът на учебното заведение.
„Не, той не е заплашил конкретно никого, по неговия разказ и по разказа на съучениците, но това не е причина децата да не се страхуват. Самият факт, че той притежава оръжие, вече е достатъчна заплаха, затова ние сме действали веднага. Това, което сподели самият ученик, че след училище имал намерение да се разхожда в гората на Горна баня и да стреля за упражнение“, заяви пред БНТ Емилия Богданова, директор на 9-та Френска езикова гимназия в София.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.