С много радостни възгласи и емоции малки и големи посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка в центъра на Караманово. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. По този начин коледният дух се превърна в пълновластен стопанин в населеното място. Най-нетърпеливи да посрещнат беловласия старец бяха най-малките. В очакване бяха и техните батковци и каки. За всички събрали се на централния площад бяха осигурени бонбони и лакомства от ръководството на Народно читалище „Светлина“. Независимо от студеното време във вечерните часове децата изпълниха с много вдъхновение песни и стихотворения за настъпването на коледно-новогодишните празници.

Кметът на селото Бисер Блажев сподели, че в навечерието на най-светлите празници отправя сърдечни пожелания за здраве, мир и благоденствие. „Коледа носи усещането на нещо свидно, за семеен уют и тържественост, за топлота и обич. Време, когато отваряме сърцата си за доброта, почитаме традициите и ставаме смирени, а щастието влиза във всеки дом“, сподели кметът на населеното място.

Множеството на площада отброи времето, за да грейнат светлинките по коледното дърво. Украсата в едно от големите села на община Ценово в по-голямата си степен е обновена и създава празнично настроение не само сред местното население, но и сред преминаващите през селото.

В края на тържеството празнични салюти озариха небето над Караманово, а край грейналата елха се завъртя кръшно българско хоро.