Хора от различни възрастови групи проявиха интерес към демовота в община Ценово, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината. За по-голямата част от по-младите хора гласуването се оказа не толкова трудна задача. От повече обяснения се нуждаеха пенсионерите, които много по-рядко използват електронни устройства. За информационната кампания в община Ценово представители на РИК бяха подготвили две машини. Освен в общинския център демонстрационно гласуване се проведе в селата Караманово, Новград, Долна Студена и Белцов. „Не изпитах трудност при гласуването. Машината те насочва каква операция да предприемеш. Има опция и ако се объркаш. Ние вече имаме тренинг от предишни гласувания. Ще се справим и този път без проблеми. Машината за гласуване в голяма степен наподобява банкомата“, сподели Иван Стефанов от Ценово, пенсионер на седемдесет и две години. Преди да „даде гласа си“ всеки от участниците получаваше и подробни инструкции и от обучителя.
В посочените населени места се проведе много добра предварителна подготовка. Населението беше информирано за кампанията по демовота. Във всички села на видни места се поставени нагледни материали за машинното гласуване.
В деня на изборите на 2 октомври в община Ценово в пет населени места ще се гласува с машини, а в четири, където избирателите са по-малко от 300 души, вотът ще се проведе с хартиени бюлетини.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.