Жителите на село Караисен настояват за решаване на проблема с безводието и отново излязоха на протест, като блокираха главния път за Свищов, предаде кореспондентът на БНР Здравка Маслянкова за областта. Хората искат обявяване на бедствено положение и помощ от държавата за намиране на нов водоизточник.
Над 700-е жители на Караисен са на воден режим от поне три години. Проблемът с водопреносната мрежа вече решен, но водоизточникът е пресъхнал, поясни кметът Стефан Николов:
„Ние имаме ремонтиран водопровод в селото, да речем че вече загубите са сведени до някакъв пълен минимум, но проблемът ни е, че ние нямаме източник на вода.“
От управата на община Павликени твърдят, че са намерили нов водоизточник, но процедурите по одобряването му са тромави и продължават с години. С всяко лято става все по-трудно да се живее, казват жителите на Караисен и за пореден път излязоха на протест с искане да имат питейна вода:
„Без вода не се живее, всичко, даже борчето пред къщи, изсъхна.“
„Определено не е нормално и затова искаме помощ от държавата, може да дойдат, да направят сондажи.“
„Това лято ситуацията е много по-сложна – от къде да напълним вода, кога ще напълним вода.“
„На 3 километра на края на селото ходим от чешмата, но и тя вече намаля. Не сме само ние, много хора ходят.“
Хората от Караисен искат за селото им да бъде обявено бедствено положение, заради безводието.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.