В изцяло обновена среда обучават 22 малчугани от яслената група на ДГ „Васил Левски”, съобщиха от пресцентъра на Общината.
„Приоритетно насочваме финансови средства към ремонти на детски градини, тъй като децата възприемат не само думите и действията ни, но и заобикалящата ги среда в помещенията. Това, което виждат в пространството около тях формира техните естетически качества, навици и развива уменията им. Считам, че изградената в яслата в ДГ „Васил Левски“ среда има характер и развива индивидуалност, като по този начин позволява на детето да изследва света с въображението си, обградено от естествени, топли цветове и материали, жизнерадостна атмосфера и внимание.“ – сподели кметът Генчев по повод на изцяло обновените помещения на яслената група към ДГ „Васил Левски“ – изнесена група на ул. ”Плевенско шосе”.
В обхвата на извършените ремонтни дейности попадат поставяне на нова подова настилка – ламинат, реновиране на стените и боядисването им в свежи цветове, доставка на ново обзавеждане и оборудване на помещенията с дидактични шкафове.
Инвестицията е за сметка на общинския бюджет и е част от политиката на Община Свищов за приоритетно насочване на инвестиции в общинска инфраструктура.