Представяне на терен и демонстриранe на белгийска техника се проведе днес на спортното игрище на Академията, съобщи Академик Свищов. Пред младите „студенти“ от Ф7 и Ф9 демонстрацията проведе Евгени Найденов, представител за България на белгийската методика „SensеBall“. Неговото посещение бе по специалната покана на Росен Илков, директор на ДЮШ Академик.
В какви възрастови групи се използва, с каква насоченост за да бъде полезна за детско-юношеския футбол в страната. През последните седем-осем години се доказа, че това е една методика, която работи, коментира Найденов. Последният клуб, който я внедри бе испанския „Севиля“. Това е методика, която в Белгия е внедрена в детските футболни формации преди 10-на години. Повечето школи в страната на шоколада работят с нея и тя определено дава резултати, посочи още той.
Това със сигурност е първо посещение в Свищов и се надявам да не е последно, заяви Евгени Найденов. Той изрази увереност, че самите треньори ще видят ползите от този метод. Поръчани са вече и топки, а днес на демонстрацията бяха ползвани първите 20. Първи я пробва футболиста на Академик Димитър Велизаров.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.