В ДГ „Слънчо“ стартираха дейностите по Национална програма „Заедно за всяко дете“. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

ДГ „Слънчо“ е поредната свищовска детска градина, която е с одобрен проект, финансиран по НП  „Заедно за всяко дете“,   Модул 2 „Добри практики за взаимодействие с родителите на децата и учениците в задължителна предучилищна и училищна възраст“.

Проектната реализация стартира с обучителен тренинг на тема „Пресичам правилно с мама и тате, кака и бате!“. В практико-ориентираната инициатива активно участие взеха и служители на РПУ гр. Свищов.

Предвидените за изпълнение проектните дейности са насочени към привличането и активното включване  на родителите при изпълнението на следните активности:
„Добре дошли в нашата детска градина, която празнува 65-тата си година“ – тържество с родители;
„Гимнастика с мама и тате“ – съвместно родители и учители за плавна адаптация на децата в малките групи;
„Горски карнавал“ – шарени и пъстро пременени всички, да изпратим есента – деца, родители и служители на детската градина;
„Моята любима приказка“ – представяне по атрактивен начин на любимата приказка в семейството – прочит, драматизация с родителите;
„Лична хигиена – основни правила и изграждане на хигиенни навици“ – тренинг и игрови ситуации, съвместно с родители;
„Борба с вирусните инфекции“ – презентация с родителите по темата;
„Агресивното поведение у децата – причини и превенция“ – трениг с психолог и  родители на деца от задължителна  предучилищна възраст;
„Норми на развитие на децата в задължителна  предучилищна възраст. Как могат да помогнат родителите-сътрудничество между учители, родители и логопед“- тренинг с родители.

Национална програма „Заедно за всяко дете“ е целево ориентирана към ангажирането на родителите и на другите членове на семействата в процеса на обхващане и включване на децата и учениците в системата на предучилищното и училищното образование и повишаване на възпитателния потенциал и здравната култура на семейството.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.