Близо 5 месеца държаха в ареста бившия министър на околната среда Нено Димов с обвинение в „умишлена безстопанственост“, която впрочем не успяха да докажат.

Едва 3 месеца държаха в ареста Габриела Пеева, която, заедно с майка си, по особено брутален и жесток начин уби бащата на детето си. Двете жени го удушиха с ръцете си, докато седи на предната седалка в кола, а Габриела го притиска с тялото си. Психопатско, зверско престъпление на две жени-мъжемразки, които преминават през живота си, сипейки фалшиви обвинения в сексуален тормоз срещу колеги и отнемайки децата на мъжете си. А накрая и убивайки единия от тях.

Та, за това убийство въпросната жена седя в ареста…3 месеца. А Нено Димов – един изключително възпитан, образован, съвестен човек – 5 месеца.

За убийство – 3 месеца.

За „безстопанственост“ – 5 месеца.

Като първото се доказва на практика на 100% от запис на камери, а второто беше просто скалъпено измиване на ръце с един човек, който със сигурност ще осъди държавата за стореното му.

Това ни е системата. Такова „правосъдие“ очаквайте. Такова, впрочем, е и в целия развит свят, що се касае до значително по-леките присъди, които статистически жените получават за едни и същи престъпления спрямо мъжете. Дори за убийства. Можем и това да припомним другия път, когато ни се цитират само статистиките за разликите във възнаграждението.
Кристиян ШКВАРЕК

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.