В Ценово се проведе първият общински турнир по тенис на маса. Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Състезанието беше организирано под патронажа на кмета на Общината и на председателя на Общинския съвет. Залите на младежкия център предоставиха отлични условия за пълноценна изява на отборите. Състезателите бяха представители на четири населени места – Ценово, Долна Студена, Джулюница и Караманово.

„От началото на годината беше даден силен тласък на един динамичен спорт. Личи си желанието на младите хора от общината да спортуват. Когато е налице и желанието на общинската администрация за организация и осигуряване на награден фонд, нещата се случват бързо и безпроблемно“, коментира председателят на местния парламент Георги Георгиев, който е и голям поддръжник за развитието на тениса.

Сред участниците, разпределени след жребий в две групи, имаше и две дами. Освен тях специално за турнира се бяха завърнали в родните си места и шестима студенти.

След първоначалните срещи двубоите станаха много оспорвани като се водеше битка за всеки сервис и топче. Техниката на отиграване и опитът също си казаха тежката дума. След финалната среща на първа позиция излезе Пламен Балчев от Долна Студена, а негов подгласник стана Йордан Йорданов от Караманово. На трето място остана Станислав Михайлов от Долна Студена.

Призьорите получиха грамоти и привлекателни награди от председателя на ОбС Георги Георгиев. И организатори, и участници силно се надяват турнира да се превърне в едно добро начинание като привлече още повече участници през есента.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.