В центъра на село Царевец се ремонтира тротоар с плочки от приключилия през септември ремонт в градинката на площад Свобода. Това алармираха читатели на Актуално Свищов. Други читатели пък твърдят, че старата настилка е станала собственост на частни лица, вместо да се ползва за други ремонти…

Да, в центъра на Царевец се извършва ремонт, установи репортерската ни проверка

Ремонтът обаче е планиран година и половина преди този на площад Свобода в града, заявиха от Кметството. Да не се случат по-рано дейностите е подмяната на водопровод по улицата, която е и част от пътя Свищов – Велико Търново.

В момента се извършва ремонт на тротоари около чешмата в центъра на селото и пред магазина на кооперацията, и този за селскостопанска техника. В тази част минава почти цялото население на селището, категорични са от Кметството.

Средствата за ремонта са от бюджета на населеното място и са планирани в перото за ремонти.

Цел на ремонта е и подобряване на тротоарната площ точно срещу входа на летния театър в Царевец. Там състоянието на тротоара, меко казано, е лошо… Малко над 20 хиляди лева е стойността на ремонта и той се извършва от фирма Бор – 97.

Това е същата фирма, която извърши ремонта на градината на Свобода. Но от фирмата са категорични, че не се ползва остатъчен материал, а за двата ремонта са правени отделни поръчки. Фирмата се е възползвала, че при поръчка на големи поръчки получава отстъпка…

Старата настилка от Свобода не се намира в ничий частен имот…

Актуално Свищов видя, че павенцата са депонирани на площадката на Центъра за управление на отпадъците. Те са поставени на такова място, че се намират под постоянно видеонаблюдение. Отделно са отдадени на съхранение на общинското търговско дружество с приемо-предавателен протокол, уточниха от Общината.
Александър ШАБОВ

До 15 октомври гласувайте в анкетата ни: За кого ще гласувате на 29 октомври за кмет?

Гласът може да дадете ТУК