В продължение на една седмица в библиотеката на НЧ „Светлина“ в Караманово звучат стихове на Иван Вазов. Инициативата е посветена на стогодишнината от смъртта на Патриарха на българската литература, съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на община Ценово. По този начин посетителите в читалнята стават съпричастни към творчеството на големия български автор.
Във фоайето на читалището е подредена и изложба, свързана с творчеството и жизнения път на Вазов. Акцентът в експозицията пада върху неговото непрестанно чувство на любов към родината. Централно място е отделено на стихотворението „Отечество любезно“. На фотоси са показани родната къща на поета, родителите му и близките родственици. По рафтовете на библиотеката се съхраняват повече от 60 книги с произведения на големия българин. В отделен раздел са подредени критически обзори и публикации, статии, литературни анализи и есета, посветени на творчеството му. „Наложените противоепидемични мерки не ни позволиха да отбележим с по-мащабни прояви годишнината от кончината на Иван Вазов. Но дори и за кратко време читателите и посетителите в библиотеката стават съпричастни към вечните стихове на поета“, сподели читалищният секретар Петя Герасимова. Наблюдения на библиотечните работници показват, че произведенията на Иван Вазов продължават да са сред най-търсените и четените след нашумелите през последните години автори на романи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.